Doe mee

Volg de boswachter

Onverwachte ontmoetingen,  unieke natuurervaringen en bijzondere belevenissen, onze boswachters maken van alles mee. Volg hun avonturen via Facebook, twitter, een vlog of blog.

Boswachter Hanne is aan het #vloggen

Hanne Tersmette werkt in het Naardermeer en is in haar vrije tijd fanatiek fietser en schaatser. Wekelijks neemt ze je mee in haar vlog door de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Volg de blog van boswachter André

André Donker maakt dagelijks bijzondere dingen mee in de natuur die hij graag met je deelt. Hij is o.a. boswachter van de Marker Wadden, een uniek vogelparadijs in aanleg.

Lees de blog van de wadwachters op Richel

Aan de zuidoost kant van Vlieland ligt zandplaat Richel. Dit unieke stukje Waddennatuur is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels zoals de wulp kanoetstrandloper en bontbekplevier. De zandplaat wordt iedere week door twee 'verse' wadwachters bevolkt.

Volg de vogelwachters op Griend

Van april tot juli wonen er vogelwachters op dit kleine eiland in de Waddenzee, midden tussen Harlingen en Terschelling. Zij zorgen ervoor dat de vogels op het eiland in rust kunnen broeden en hun jongen groot brengen.

word nu lid