Winter in OERRR

Meld je kind aan voor OERRR

Help de vogels in de winter

Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Kom samen met de boswachter vogelsnacks maken tijden de Vette Vogel Dagen of ga zelf aan de slag met de knutseltips op deze pagina.

Filmpje: Maak zelf een vogeltipi!

Noëlle laat je zien hoe je zelf een creative vogelsnack maakt.

Over het voeden van vogels

Wat is de beste plek voor je vogelsnack?

Mezen hangen graag aan een vetbol, vinken en merels scharrelen liever op de grond. Je kunt dus voer op de grond gooien en op de voedertafel, maar hang ook vetbollen op. Als je vogelvoer gaat strooien, doe dat dan op vaste tijden. Strooi niet te veel in een keer een haal voederresten weg voordat ze gaan rotten. 

Wat wel en wat niet?

Wat kun je voederen? Bruinbrood, bessen, appels, gewelde krenten, pelpinda’s. Zout voedsel is erg slecht voor vogels. Een beetje drinkwater is prima, doe er als het vriest een heel klein beetje suiker in. Zorg er wel voor dat de vogels er niet in kunnen baden (ze bevriezen dan zelf). Geef nooit melk, dat is erg ongezond.

Vogels voederen verstandig?

Vogels voederen mag, zelfs het hele jaar door. De natuur raakt er niet van ontwricht.

Om zelf te doen

.

Zelf een vetbol maken

Help de vogels de winter door en maak je eigen vetbol

Maak een Pindaslinger

Een snack voor de vogeltjes en een versiering voor je tuin!

Maak een vogeltosti

Maak een lekker tosti voor de vogels. Boterhammen met pindakaas, appeltjes, zaadjes; het kan er allemaal op. Smullen maar!

 

 

Activiteiten