Winter in OERRR

Speurtochten

Speurtochten zijn altijd leuk. Dus waarom maak je er zelf niet een? Dat kan in een park of bos, maar ook in je eigen tuin. Wil je liever met een speurkaart of gps op pad? Hieronder vind je een overzicht van alle speurtochten en gps-routes die je bij de bezoekercentra van Natuurmonumenten kan doen.

Speuren met gps

Ga bijvoorbeeld op avontuur met een gps. Met zo’n kompas met satellietnavigatie kun je met je vriendjes op zoek gaan naar letterboxen en ingegraven bussen waarin (oude) voorwerpen en opdrachten zitten. Dwalen mag, verdwalen kan niet want je gps brengt je altijd weer op het goede pad.

Hieronder vind je een overzicht van alle speurtochten die je kan doen bij Natuurmonumenten.

Zelf een speurtocht uitzetten?

Je kunt natuurlijk ook vanuit je eigen huis een speurtocht maken en zelf uitzetten. Wij helpen je hier graag bij! Weet je al een route die jullie gaan lopen? Je kunt met krijt bijvoorbeeld pijltjes op de weg tekenen. Of wat dacht je van een ‘natuurroute’?

  • Van takken pijlen maken die de route aangeven
  • Kastanjes neerleggen op de kruispunten

Opdrachten bij de speurtocht

Kies onderweg plaatsen om een leuke natuuropdracht doen. We helpen je even op weg met een paar ideeën. Speel bijvoorbeeld Natuurpictionary in de zandbak, doe het Vlinderspel of ‘Rara wat ben ik’. Bekijk hier allerlei voorbeelden voor opdrachten in de natuur. De plaats waar je een opdracht wilt doen kun je markeren. Met een touwtje kun je een kaartje in een boom, struik of rietstengel hangen.

Het diploma

Elk kind dat de speurtocht heeft gedaan, krijgt een echt boswachterdiploma. Download hier het Boswachtersdiploma