Doe mee

Kom op voor het landschap

Ons mooie landschap slibt dicht. Asfalt rukt op, bebouwing dijt uit en groen wordt schaarser. Als we zo doorgaan verliezen we de mooie landschappen die ons land zo speciaal maken. Help mee om het unieke Nederlandse landschap te beschermen!

Help mee en teken de petitie!

Met jouw stem kunnen we de overheid laten weten dat we het Nederlands landschap willen beschermen.

Teken de petitie >

 

Tijdreis Door het landschap

Benieuwd hoe het landschap bij jou in de buurt is veranderd? Bekijk dan de prachtige tijdreis-app van het Kadaster waarin 200 jaar topografische kaarten zijn verwerkt. Met handige tijdbalk en eenvoudig in- en uitzoomen. 
Naar topotijdreis.nl >

 

AANVALSPLAN

Het ontbreekt nu aan afspraken over de inrichting van ons landschap, aan visie en ambitie. Daarom zetten we de aanval in! Op 25 januari heeft algemeen directeur Marc van den Tweel ons aanvalsplan voor het Nederlandse landschap aan staatssecretaris Van Dam aangeboden.
Lees meer over dit aanvalsplan >

 

Streekconferenties

In 2016 bleek duidelijk dat bescherming van ons mooie landschap mensen aan het hart gaat. Meer dan 100.000 Nederlanders steunden de actie ‘Bescherm de kust’ en duizenden mensen kwamen in opstand tegen megastallen in het landschap. Natuurmonumenten organiseerde streekconferenties door het hele land. In Camperduin, Kaatsheuvel, Katwijk, Neeltje Jans, Norg, Rotterdam, Tilburg en Vorden gingen honderden bezorgde mensen met elkaar in gesprek over hun landschap. Na deze bijeenkomsten zijn er initiatieven genomen en projecten opgestart.
Lees meer over deze streekconferenties >

Kom op voor het landschap

word nu lid