Routes

De mooiste wandelroutes

Mmm, wat ruikt het buiten goed. En wat de herfst mooi. Overal paddenstoelen, overal gekleurde bladeren. En overal mooie wandelroutes. Kies je eigen route!

Je kan de routes selecteren per provincie, op lengte en op thema: er zijn rondwandelingen voor kinderen en gezinnen, wandeltochten voor langeafstandslopers, routes waar je kunt struinen, routes voor hardlopers en trailrunners en routes die je met de route app kunt lopen. Hieronder een selectie van de mogelijkheden.

Bekijk alle wandelroutes in de natuur >>

De mooiste wandelroutes

Wandelen door Nederland met de route app

De unieke route app Natuur Routes biedt een ruime keuze uit wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Met onderweg allerlei bijzonderheden in woord en beeld en wonderlijke verhalen van onze boswachters. De app is gratis te downloaden.
>> Download de route app

Wandeltochten voor langeafstandslopers

Speciale langeafstandsroutes door prachtige natuurgebieden en cultuurhistorische landschappen.
>> Bekijk de routes voor langeafstandlopers

Of ga mee met de Eindeloze Veluwetocht in augustus! 3 dagen wandelen langs de mooiste plekken op de Veluwe en overnachten in de prachtige natuur!
>> Meld je nu aan voor de Eindeloze Veluwetocht

Hardlooproutes

Hardlopen in de natuur heeft iets extra’s. Natuurmonumenten heeft voor hardlopers een aantal mooie hardlooproutes geselecteerd.
>> Bekijk de routes hardlooproutes

Routes voor trailrunning

Trainrunning is rennen door de vrije natuur. Over uitdagende heuvels, door het zand, dwars door weilanden of over hobbelige bospaden.
>> Bekijk de routes voor trailrunning

 

word nu lid