Vragen?

Wat is OERRR?

Ieder kind in Nederland heeft recht op natuur. Daarom is er OERRR: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Met uitdagende kaarten van OERRR laten we kinderen de natuur ontdekken. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Dat is OERRR.

Waarom heeft Natuurmonumenten OERRR bedacht?

Buitenspelen is lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dat zou het wel moeten zijn, vindt Natuurmonumenten. Ieder kind moet natuur kunnen vinden, waar je ook woont. Met OERRR wil Natuurmonumenten kinderen en ouders inspireren om naar buiten te gaan en het buitengevoel te beleven.

Voor wie is OERRR bestemd?

Voor alle kinderen van Nederland van 0 tot 12 jaar. Ongeacht of ze in de stad of op het platteland wonen.

Hoe kan ik een kind aanmelden voor OERRR?

Dit kan heel eenvoudig door het online aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt per mail een bevestiging van de aanmelding van je kind. Vervolgens ontvang je binnen enkele weken de eerste kaarten, de pas van OERRR en het welkomcadeau in de brievenbus. Je kunt je ook aanmelden via de bezoekerscentra van Natuurmonumenten.

Kost het geld?

Ja, aanmelden bij OERRR kost vanaf €1,25 per kind per maand (€15 per jaar). De kinderen ontvangen een programma passend bij hun leeftijd. Met uw bijdrage helpt u de natuur voor uw kind te behouden. Voor nu en voor later.

Wij zijn al lid van Natuurmonumenten. Krijgen wij korting op het lidmaatschap van OERRR?

Nee. Dit zijn 2 verschillende lidmaatschappen.

Alle kinderen naar buiten

Onze grootste wens is dat alle kinderen vaak en graag naar buiten gaan. Hun eigen ervaringen opdoen in de natuur. Dat maken we mogelijk door ze veel inspiratie aan te bieden.

Waar begint OERRR?

OERRR begint al op straat, in de tuin en in het bos. Er is buiten een prachtige wereld te ontdekken. De kaarten van OERRR helpen kinderen daarbij.

Wat is de pas van OERRR?

Elk kind (vanaf 4 jaar) dat zich inschrijft voor OERRR ontvangt een pas. Daarmee krijgt hij/zij korting op activiteiten van Natuurmonumenten. Elk jaar in december sturen we een nieuwe pas.

Wat zijn de kaarten van OERRR?

Voor elke leeftijd zijn er kaarten van OERRR.  De kaarten hebben een handzaam formaat en staan vol met uitdagende speel-, knutsel- en weetopdrachten passend bij elke leeftijd. De kinderen kunnen samen met volwassenen, maar ook alleen op pad met de kaarten. Dat levert spannende ervaringen op in de buitenlucht. Daarnaast staan er op de kaarten verrassende natuurweetjes en tips.

Wat voor opdrachten staan er op de kaarten van OERRR?

Speel-, knutsel- en weetopdrachten die stimuleren om lekker naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken. Opdrachten die kinderen spannend vinden, waar ze van genieten. Hoe je bijvoorbeeld het weer kunt voorspellen met een dennenappel. Of hoe je net als een egel je onder de bladeren kunt verstoppen. Vies worden mag!

Kun je kaarten van OERRR sparen?

Ja, dat kan. 4 keer per jaar verschijnen voor elke leeftijdsgroep kaarten van OERRR met nieuwe speel-, knutsel-, weet- en expeditie/doe-opdrachten. De kaarten kun je meerdere keren gebruiken.

Mag ik mijn kind van 6 indelen in de groep 9-12 jaar?

Dat kan, maar alleen door zelf de geboortedatum aan te passen.

Is de privacy gewaarborgd van de kinderen die voor OERRR worden aangemeld?

Absoluut. Alle door jou verstrekte gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, conform de wettelijke regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Waarom informeren jullie de ouder/verzorger dat de gegevens van het kind bij Natuurmonumenten geregistreerd staan?

Een opa, oma, tante of oom kan ook een kind opgeven voor OERRR. In dat geval vragen wij wel of zij hiervoor toestemming hebben van de ouder/verzorger.

Omdat de ouder/verzorger te allen tijde verantwoordelijk is voor de gegevens van het kind, informeert Natuurmonumenten hen via een e-mail of brief. Zo zorgt Natuurmonumenten ervoor dat de ouder/verzorger de gegevens kan wijzigen. 

Hoe kan ik OERRR opzeggen?

Dat kan via het opzegformulier. Als je dat volledig hebt ingevuld en bevestigd, wordt de inschrijving voor OERRR ongedaan gemaakt.

Hoe kan ik het adres wijzigen waarop ik de kaarten van OERRR wil ontvangen?

Je kunt het adres waarop je de kaarten van OERRR wilt ontvangen wijzigen via dit formulier.

Ik ben mijn pas van OERRR verloren. Hoe kan ik een nieuwe aanvragen?

Je kunt een nieuwe pas van OERRR aanvragen met dit formulier.

Ik heb een andere vraag over OERRR. Wat nu?

Stel je vraag direct aan de medewerkers en vrijwilligers van OERRR met het vragenformulier.

Organiseert Natuurmonumenten nog andere activiteiten in de natuur voor kinderen?

Volop! Het hele jaar door organiseert en faciliteert Natuurmonumenten activiteiten voor kinderen in de natuur. Van spannende speurtochten tot bijzondere rondleidingen, van knutselmiddagen tot kinderfeestjes in de natuur. Bekijk hier het complete overzicht.